2012-07-23 samlades 10 förfäntansfulla vinälskare på Fjärilsgården för att uppleva en stunds smakupplevelser i gårdens mysiga miljö, bland konstverk av husets konstnärinna. Vid ett tidigare tillfälle provade vi två tyska rödviner, Blauer Spätburgunder ( den tyska versionen av Pinot noir ) och Dornfelder. Det blev en ny och överraskande bekantskap för gruppen som tidigare hade enbart provat andra röda viner från andra länder.

När en förfrågan om en ny provning kom, föreslog jag viner från Alsace. Som vanligt valde jag ett tema, som ger vinvännerna ett smakminne, som gör att man kan identifiera minst tre av de fem provade druvsorterna. Viner från följande typiska Alsacedruvor avsmakades, GEWÜRZTRAMINER, RIESLING, MUSCAT, PINOT GRIS, AUXERRIOS. Färg, doft och smak analyserades under livliga diskussioner. 

Efter avslutat provning avnjöts en måltid, bestående av räkor, brieost, smör och pain riches, därtill ett passande glas vit vin. Vid 21 tiden entrade gruppen sin inhyrda minibuss, som tranporterade en nöjd vinprovargrupp hem till Lund.